Posebnost letošnjega festivala učenja TVU je sedem skupnih akcij. Dogodki TVU, vezani na posamezne akcije, bodo potekali tudi v razširjenem terminu (od 12. maja do 30. junija 2017), ne le na dan akcije, ko bodo organizirani tudi otvoritveni dogodki. Izjema je Parada učenja, ki bo na vseh 14 prizoriščih izpeljana le 17. maja.

Učenje in kultura z roko v roki (18. maj)

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) bosta že četrto leto zapored pripravila vseslovenski Teden ljubiteljske kulture (TLK), zato vabita lokalne skupnosti, kulturna društva, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, posameznike ter izobraževalne in kulturne ustanove, da se mu pridružijo s svojimi programi, kar lahko storijo na spletni strani http://tlk.jskd.si. TLK, ki je namenjen osveščanju javnosti o razširjenosti, kakovosti in pozitivnih vplivih ljubiteljske kulture na sodobno družbo, bo po vsej Sloveniji potekal med 12. in 21. majem 2017.

Tokrat bo v središču dogajanja likovna dejavnost, po Sloveniji in zamejstvu pa se bo v tem času zgodilo več kot 1.000 kulturnih dogodkov. Osrednja otvoritvena slovesnost TLK 2017 bo v soboto, 13. maja 2017, ob 19.30, v Slovenj Gradcu, ki letos praznuje 750-letnico, in bo napovedala širok spekter likovnega dogajanja po vsej državi. Glavni del otvoritvene slovesnosti bo otvoritev razstave izbranih likovnih del iz vse Slovenije v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec z naslovom Kvadrat in krog, kocka in krogla.

Tudi letos se TLK aktivno povezuje tudi s TVU, zato bo 18. maj posvečen njunemu sožitju pod geslom »Učenje in kultura z roko v roki«. Prireditelji in koordinatorji TVU ste zato vabljeni, da na ta dan, pa tudi sicer v razširjenem terminu TVU, v svojih dogodkih poudarite tesno povezanost učenja in kulturne ustvarjalnosti.

Na temo likovne umetnosti se bo 18. maja ob 19. uri v Cankarjevem domu v sodelovanju s TVU odvila tudi letošnja okrogla miza TLK z naslovom Med relaksacijo in ustvarjalnostjo – Sodobne likovne prakse v ljubiteljski likovni dejavnosti.

ikona_link_graySeznam dogodkov akcije
v koledarju prireditev TVU 2017 >>

Kontaktna oseba: mag. Urška Bittner Pipan, T: +386 41 594 547, E: urska.bittner@jskd.si.