Posebnost letošnjega festivala učenja TVU je sedem skupnih akcij. Dogodki TVU, vezani na posamezne akcije, bodo potekali tudi v razširjenem terminu (od 12. maja do 30. junija 2017), ne le na dan akcije, ko bodo organizirani tudi otvoritveni dogodki. Izjema je Parada učenja, ki bo na vseh 14 prizoriščih izpeljana le 17. maja.

Parada učenja – Dan učečih se skupnosti (17. maj)

Parada učenja (PU) se je v obdobju 2012–2015 razvijala in sofinancirala v okviru projekta Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO), lani pa je bila uspešno izpeljana na 13 prizoriščih v okviru nacionalne podpore projektu TVU. V letu 2017 dejavnost »Parada učenja – Dan učečih se skupnosti« ohranja svojo osrednjo vlogo v TVU, njeni nosilci so bili izbrani na razpisu MIZŠ.

Izpeljave PU v 14 krajih po Sloveniji bodo organizirane na isti dan – 17. maja 2017. Na trgih in drugih javnih mestih bodo mimoidoče vabili stojnice, delavnice, nastopi na odrih, multimedijske predstavitve pa tudi strokovni dogodki v bližnjih ulicah in učnih kotičkih. Marsikje bodo potekale tudi številne spremljevalne dejavnosti, kot so natečaji, razstave in podobno. Sodelovali bodo pripadniki vseh generacij.

Medtem ko bodo druga prizorišča TVU razpršena po času (od 12. maja do 30. junija) in kraju (od mest do podeželja, od učilnic do prireditev na prostem …), bodo Parade učenja zgoščeni dogodki v središčih mestnih in drugih skupnosti. Tam se bodo srečevali ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti, ponosa, upanja … vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskosti učenja.

Kontaktni osebi: mag. Zvonka Pangerc Pahernik in Erika Brenk, ACS, T: +386 1 5842 560, E: zvonka.pangerc@acs.si; erika.brenk@acs.si.

Parade učenja 2017:

ikona_link_graySeznam dogodkov akcije
v koledarju prireditev TVU 2017 >>