Posebnost letošnjega festivala učenja TVU je sedem skupnih akcij. Dogodki TVU, vezani na posamezne akcije, bodo potekali tudi v razširjenem terminu (od 12. maja do 30. junija 2017), ne le na dan akcije, ko bodo organizirani tudi otvoritveni dogodki. Izjema je Parada učenja, ki bo na vseh 14 prizoriščih izpeljana le 17. maja.

Moč in radost učenja (15. maj)

Ozadje te akcije je kampanja Evropskega združenja za izobraževanje odraslih v Evropi (EAEA), ki je razglasilo Leto izobraževanja odraslih v Evropi 2017 (Year of Adult Education in Europe). Združenje pod sloganom Moč in radost učenja (The Power and Joy of Learning) vabi k prikazu podatkov o evropskih festivalih učenja in drugih dogodkih na področju izobraževanja odraslih v skupnem koledarju. Ozadje za to vseevropsko akcijo so sporočila Manifesta za učenje odraslih v 21. stoletju (glej slovensko različico celotnega besedila in letaka).

V kampanjo je vključen TVU kot celota, namenili pa ji bomo tudi skupno akcijo TVU, katere dogodki bodo tekli v celotnem razširjenem terminu TVU. Njihove organizatorje spodbujamo, da ostajajo zvesti sporočilu slogana in na dogodkih prikažejo, kako učenje krepi v vseh življenjskih obdobjih za vse podvige, ki se jih v življenju lotevamo. Obenem prinaša osebno zadovoljstvo in veselje ob druženju s sebi podobnimi, vedoželjnimi.

ikona_link_graySeznam dogodkov akcije
v koledarju prireditev TVU 2017 >>

Kontaktne osebe: Darijan Novak, Simona Kavčič in mag. Zvonka Pangerc Pahernik, ACS, T: +386 1 5842 560, E: darijan.novak@acs.si, simona.kavcic@acs.si in zvonka.pangerc@acs.si.